KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Celaliye Necati Gültekin İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Lüleburgaz Celaliye Köyü´ nde eğitim ve öğretim yapılan İlkokul binası 1905 yılında 3 sınıflı olarak eğitim öğretime başlamış olup daha sonra ihtiyaca cevap verebilmek için aynı bahçeye 1960 yılında tek katlı ve 3 sınıflı olarak yapılmıştır. 2 yıl sonra ihtiyacı karşılayamadığı için 2. kat yığma tuğla olarak yapılarak derslik sayısı 6´ ya çıkartılmıştır. Eğitim Öğretime 63 yıl hizmet veren okul binası 2013 yılında yapılan deprem dayanıklıklık raporuna istinaden eski binanın yıkılarak yeni bir eğitim binası yapılması kararı alınmıştır. Köyümüz sınırları içerinde bulunan MALDİA ÇİFTLİĞİ (BNG Tarım ve Hayvancılık)´ nin sahibi Necati GÜLTEKİN ile irtibata geçilmiş, eski binanın yıkımı ve yeni binanın yapımının tüm masraflarını karşılayan Necati Bey 14/06/2014 tarihinde eski okul binasının yıkımıyla birlikte yeni okul binasının inşaatına başlamıştır. Bu süre zarfında Celaliye İlkokulunda Eğitim Öğretim faaliyetleri köyümüzde bulunan Celaliye Ortaokul binasında misafir olarak ve ikili öğretim (sabahçı&öğlenci) yapılarak eğitim öğretime devam edilmiştir. Yeni İlkokul binasının inşaatı 7 ay gibi kısa sürede tamamlanmış ancak resmi açılışının Milletimiz adına anlamlı bir gün olan ´´23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI´´ nda yapılarak 23/04/2015 tarihinde Kırklareli Valisi Sayın Esengül CİVELEK´ in teşrifleri ile İl ve İlçe Protokolünün katılımları ve köylümüzün yoğun ilgisi ile çoşkulu bir törenle Eğitim Öğretimine başlamıştır. Desteğini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Necati GÜLTEKİN´ in adının yaşatılması adına CELALİYE İLKOKULU olan okulumuzun adı CELALİYE NECATİ GÜLTEKİN İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 27.06.2013 - Güncelleme: 22.03.2018 14:05 - Görüntülenme: 804